Bowlen na 13 oktober – Update Corona

Beste leden,
 
De harde boodschap van Premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie is voor ons allen voelbaar. De horeca gaat dicht, mondkapjes plicht in openbare ruimte en nog strenger beleid op grote groepen zijn maatregelen die ook wij in acht dienen te nemen.
 
Sinds de persconferentie gisteravond heeft de NBF tezamen met de NVB (Nederlandse Vereniging Bowlingondernemers) overleg gevoerd en hieruit is duidelijk geworden dat er geen eenduidig advies naar de bowlingverenigingen kan geven hoe met de maatregelen omgegaan dient te worden. De NBF geeft aan dat wij als vereniging in overleg dienen te treden met het Bowlinghuis en dat we met zijn allen onze verantwoordelijkheid dienen te nemen.
 
Cafe Duijn Bowling Spierdijk (die lid is van de NVB) heeft vandaag overleg met de lokale gemeente gehad en hieruit is gekomen dat de bowling gewoon open mag voor (recreatief) bowlen. Het bowlinghuis mag echter de horeca niet open houden.
 
Concreet houdt dit voor nu in dat:
 • De huisleagues vinden gewoon doorgang op de aangepaste tijden (een half uur eerder dan normaal)
   
 • Een mondkapje is verplicht gezien het hier een openbare ruimte betreft. Dit sluit aan op de aankomende mondkapjes plicht. Tijdens het zitten mag het mondkapje af.
   
 • De 1,5e meter afstand moet ook in de spelersruimte worden gehanteerd.
   
 • De horeca is dicht en ook eigen meegenomen drankjes mogen helaas niet.
   
 • De WC is gelukkig wel gewoon geopend tijdens het bowlen.
Kortom, strengere maatregelen. Hier zijn we uiteraard niet blij mee met ze allen maar het feit is wel dat we met deze maatregelen toch door kunnen blijven bowlen. En daar zijn we gepast blij mee. Laten we daarom met ze allen zo goed mogelijk met de huidige situatie omgaan. Geef, en gun elkaar de ruimte, draag een mondkapje en houdt de 1,5m in acht.
 
De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot eind oktober. Premier Rutte heeft aangegeven na ongeveer 2 weken de balans te gaan opmaken en tot die tijd moeten we het hiermee doen. Dit houdt dan ook in dat de geplande Algemene Ledenvergadering van zaterdag 24 Oktober zal worden uitgesteld.
 
Wij, het bowlinghuis en het bestuur, zijn beschikbaar voor vragen mocht er nog iets onduidelijk zijn.
 
Namens het bestuur,
 
Arne Wijnja
06-10792353