De bowlingvereniging & coronavirus

De recente berichtgeving rondom het coronavirus is jullie allen vast niet ontgaan en middels deze weg willen wij jullie hierover informeren.

Tijdens persconferentie van vanmiddag van premier Rutte is duidelijk geworden dat het inmiddels gaat om een pandemie en dit geeft ons aanleiding om aan jullie middels deze weg aan te geven hoe wij als bowlingvereniging hiermee omgaan.

Blijven wij bowlen op de huisleague?

Ja, er zijn geen algehele maatregelen door de overheid getroffen en het bowlinghuis blijft gewoon open en wij zullen de leagueavonden “gewoon” door laten gaan. De overheid heeft aangegeven dat evenementen met meer dan 100 personen afgelast dienen te worden. Dit is bij ons dus niet het geval.

Wel willen wij jullie vragen om de hygiëne maatregelen toe te passen zoals regelmatig handen wassen en geen handen schudden. Hieronder valt ook geen klapje meer geven voor een strike of een spare. Het dragen van mondkapjes is uiteraard toegestaan tijdens het spelen.

Wanneer contact met de bowlingvereniging?

Als je klachten hebt (zie hieronder de symptomen) en vermoed dat je besmet dan is het advies thuis te blijven om verdere verspreiding tegen te gaan. Wel willen we je vragen dit door te geven aan ons op 1 van onderstaande telefoonnummers. Ook bij vragen en/of andere mededelingen kan je ons bereiken via:

  • Arne Wijnja 06-10792353
  • Conny Gerdes 06-24867086

Meer informatie

Zie https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 waarop onder andere onderstaande informatie is te vinden

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Contact met je huisarts

Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief Hongkong)
  • Italië
  • Iran
  • Zuid-Korea

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt.  Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.